|
czy to ciąża pozamaciczna? (aaaaaskaaaaa) |
|
|
ja proponuje udac sie do innego lekarza, aby porownac diagnozy, bo jak wiadomo lekarze nie sa nieomylni i tak jak powiedziala moja przedmowczyni, lekarz mogl nie zauwazyc. najlepej zapisz sie do jakiegos najlepszego specjalisty, bo zdrowie jest najważniejsze (więcej...) |
|
|
ciąża pozamaciczna ( CommentAuthorpati82-82) |
|
|
Dziś dowiedziałam się że jestem w ciąży ale niestety pozamacicznej:(usunięcie jest konieczne a ja nie wiem jak sobie z tym poradzić:(cieszyłam się z tego bobasa:( (więcej...) |
|
|
jak do tego dochodzi? (pieska) |
|
|
ja mam takie pytanie, ktore moze wydac sie troszeczke banalne i glupie, ale jak to sie dzieje ze ciaza staje sie pozamaciczna? znaczy jak do tego dochodzi? (więcej...) |
|
|
nie rozumiem (brzoza) |
|
|
witaj, tak tez było w moim przypadku, zadałam to pytanie lekarzowi, a lekarz odpowiedział że tak czasem się zdarza, ze poprostu trafiło na mnie. Z medycznego punktu widzenia nie podali przyczyny.Przykro mi, napisz do mnie jeśli chcesz na email: vanessi-vanessi@xxx , mam konto na wp (więcej...) |
|
|
przykre wspomnienie (marysia) |
|
|
rok temu w maju miałam usuniętą ciążę pozamaciczną.to był dla mnie xxxłam przyczyn żeby to jakoś wyjaśnić bo wcześniej nie stwierdzono u mnie żadnych nieprawidłowośći ale tak po prostu się zdarza. lekarz jedynie mnie pocieszył że kolejna próba zajscia w ciąże powinna się udać.faktycznie udała sie:) dzisiaj mija rocznica od tamtego zabiegu. jestem w 7 miesiącu ciąży i mam nadzieję że wszystko się szczęśliwie zakończy. (więcej...) |
|
|
objawy ciąży pozamacicznej (Kate) |
|
|
WITAM, ja tez należę do grona osób które przeżyły ciążę pozamaciczną,miałam ją usunietą w grudniu 2010 i tak samo jak kolezanka powyżej w wyniku operacji mam usunięty lewy jajowód, oto mój e-mail: vanessi-vanessi@xxx, jeżeli macie ochotę proszę o kontakt, wspólnie możemy podzielić się swoimi spostrzezeniami ewentualnie przeżyciami, pozdrawiam (więcej...) |
|
|
Ciąża pozamaciczna (Julia) |
|
|
Nie można jej donosić. Konieczne jest usunięcie - dla zdrowia, a pewnie i życia kobiety. Przyczyny są tak zróżnicowane, że ciężko jednoznacznie stwierdzić powód. (więcej...) |
|
|
jedna ciąża pozamaciczna (Kalina) |
|
|
Witam, mi po usunięciu ciąży pozamacicznej lekarz powiedział ze jest prawdopodobieństwo ponownego wystąpienia ciąży pozamacicznej. Zależy to od drożności jajowodów. Badanie drożności ponoć tez robią laparoskopowo, tego nie wiem dokładnie.
Drugi raz chyba bym nie przeżyła ciąży pozamacicznej;( (więcej...) |
|
|
Czy to ciąża pozamaciczna?! (lala90) |
|
|
najlepiej idz na badania krwi beta-HCG koszt ok 28zli bedziesz miala pewnosc co do tego czy jestes w ciazy wynik wiekszy niz 10 ml jest dodatni (więcej...) |
Ciąża zagrożona
Okres spodziewania się przyjścia na świat dziecka jest bardzo ekscytujący, jednak dla mam, których ciąża związana jest z ryzykiem, w równej mierze może on przynosić ogromny stres.
Prowadzenie ciąży
Jeśli masz ponad 35 lat, lekarz powinien poinformować cię o badaniu zwanym amniopunkcją, którą wykonuje się od 15 do 18 tygodnia ciąży, w celu wyeliminowania ryzyka zachorowania dziecka na zespół Downa, Touretta, czy inne.